Menu
Bunurong Memorial Park – The Sanctuary

Bunurong Memorial Park – The Sanctuary

Project Overview
  • Project Bunurong Memorial Park – The Sanctuary

  • Builder Hansen Yuncken

  • Architect BVN

  • Location Dandenong South, Victoria

  • Framing Used SBS Ultra Frame / Complex Architectural Framing

The new Bunurong Memorial Park has transformed a traditional memorial park into a contemporary and inspiring community parkland. The Sanctuary – a reflection space partially suspended over the lake, was detailed with a sweeping ceiling and boasts stunning views.

 

The SBS design team worked closely with the plastering contractor to challenge the status quo of time-consuming on site construction with pre-fabrication alternatives.

 

The final solution resulted in replacing the structural steel and secondary ceiling with lightweight 3D curved framing modules. Accurate and precise shop detailing and fabrication was undertaken in house with frames manufactured into manageable units and delivered to site for an quick and easy simple installation. The rigid clinch riveted design proved superior to the originally documented furring channel system, removing the guess work out of forming the ceiling traditionally on site. Other added benefits enabled the contractor to direct fix the linings to the framing.

Map-Image